Kalendermaker houdt rekening met kleine clubs: "Moeilijke start vermijden"

Kalendermaker houdt rekening met kleine clubs: "Moeilijke start vermijden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend seizoen zijn er toch een paar aanpassingen aan de kalender ten opzichte van vorige jaargang. Zo heeft men geprobeerd de kleinere clubs te sparen in het begin en zijn er nog meer speelmomenten.

Johan Walckiers in Diegem

De Pro League heeft immers een vast aantal speelmomenten toegevoegd aan de kalender. Er wordt dus sowieso gespeeld op vrijdag om 20u30, zaterdag om 18u en om 20u (drie matchen) en zondag om 14u30, 18u en 20u. Er zullen dus geen vijf matchen meer op zaterdagavond zijn.

Daarnaast heeft kalendermaker Nils Van Branteghem rekening gehouden met de kleinere clubs. "We hebben gestreefd naar een maximum evenwicht", aldus Van Branteghem. "Je hebt de drie grote ploegen: Anderlecht, Club Brugge en Standard en dan nog Genk en Gent. En dan heb je ook nog Lokeren en Zulte Waregem. Dat zijn er dus zeven. We hebben er voor gezorgd dat iedereen wel twee 'lichtere' matchen heeft in de eerste zes wedstrijden."

Westerlo wel vrij zware start

"Ook hebben we vermeden dat zoals vorig seizoen Waasland-Beveren vijf thuiswedstrijden heeft in de maand augustus en OHL bijvoorbeeld maar twee. Goed, alles lukt niet. Westerlo heeft wel een vrij zware start, maar dat was niet te vermijden met al die eisen", besloot Van Branteghem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties