Vertonghen waarschuwt: "Ik ben de slechtste bankzitter die er is"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Vertonghen waarschuwt: "Ik ben de slechtste bankzitter die er is"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgen tellen in Brazilië de dagen af naar de eerste wedstrijd tegen Algerije. Intussen wordt wie er speelt steeds meer een thema. Vertonghen waarschuwt alvast: "Ik ben een rampzalige bankzitter."

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Vertonghen zit niet graag op de bank, dat mag duidelijk zijn. "Ik ben echt de slechtste bankzitter. In Engeland hebben we een erg zwaar seizoen en krijgen we af en toe rust in de Europa League of de League Cup. Zelfs daar kan ik heel moeilijk mee leven." De laatste weken kwam Thomas Vermaelen ook opnieuw in beeld voor de linksachter. Vooral in Zweden baalde Vertonghen duidelijk als een stekker.

"Ik had ook bij Tottenham al wat minder matchen gespeeld aan het eind van het seizoen. Thomas heeft vooral met Vince een duo gevormd centraal. Ik heb op Wales na elke kwalificatiematch op links gespeeld. Volgens mij heb ik getoond wat ik waard ben", toont Vertonghen zich strijdvaardig. Ook in de groep moet de spanning nu stijgen. Met nog een kleine week voor de wedstrijd denkt iedereen al wat meer aan zijn postje.

"Het WK begint voor mij pas dinsdag"

"We hebben nog een tijdje voor de wedstrijd. Iedereen wil wel spelen, ik denk dat er niet heel veel nervositeit om is, maar het is wel spannend. De coach zal het grootste deel van zijn team wel al in zijn hoofd hebben. Starten op een WK, dat moet een ongelooflijk gevoel zijn."

De verdediger van Tottenham kijkt alvast uit naar de openingsmatch van vanavond. "Het WK begint voor mij pas echt op dinsdag, met de eerste match tegen Algerije. Natuurlijk hoop ik wel dat we straks een mooie openingsmatch gaan zien. Hopelijk is er een groot scherm en kunnen we samen kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties