De Belgische connectie: Groep G - Portugal

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep G - Portugal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Portugal. Welke oude bekenden zitten in de WK-selectie en hoe deden we het tijdens eerdere confrontaties? Hieronder kom je het te weten.

William Carvalho

Tot voor kort was er niet één speler in de selectie van Paulo Bento met een directe link naar ons land. In de barrages tegen Zweden debuteerde echter ene William Carvalho. De 21-jarige middenvelder droeg twee seizoenen het shirt van Cercle Brugge en is nu een vaste waarde bij zijn club van opleiding, Sporting Lissabon. 

Sergio Conceiçao

In het verleden speelden verschillende Portugezen in onze Belgische competitie, maar er was er toch eentje die net wat meer indruk maakte dan al die andere: Sergio Conceiçao. De licht ontvlambare middenvelder speelde tussen 2004 en 2007 voor Standard.

Eerdere ontmoetingen: gelijke stand (nu nog)

Als het op eerdere ontmoetingen aankomt hoeven geen schrik te hebben van de Portugezen. In het verleden speelden België en Portugal zestien keer tegen elkaar. Beide landen wonnen ieder vijf keer en speelden zes keer gelijk.

De kans is bestaande dat er binnenkort één van beide landen op voorsprong staat. Als België door de groepsfase komt op het WK, dan is een confrontatie met Portugal immers niet uitgesloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties