FOTOREPORTAGE: Rode Duivels nodigen fans uit op training

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
FOTOREPORTAGE: Rode Duivels nodigen fans uit op training
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kregen vandaag bezoek tijdens de eerste training van de dag. Marc Wilmots had het Belgische consulaat namelijk de toestemming gegeven om enkele bussen met fans aan te voeren. Al was de liefde voor Brazilië nooit ver weg.

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Dinsdag staat ook de Belgische start van het WK op het programma. Toch vergeten de Rode Duivels niet om tussen het strakke trainingsregime tijd te maken voor de fans. Vandaag waren zo’n 350 fans welkom op het trainingscomplex van onze landgenoten.

En de Braziliaanse vrouwen vallen duidelijk in de smaak. “Ik leerde mijn vrouw kennen tijdens een vakantie  en ben hier blijven plakken”, was dan ook een veelgehoord antwoord. “Maar we laten geen kans schieten om de Rode Duivels aan te moedigen in ons tweede vaderland. Wie onze favoriet is tijdens een onderling duel tussen België en Brazilië? Ik vrees dat ik van mijn vrouw Brazilië zal moeten zeggen.” (bulderlach)

Tot die categorie behoort Christea. De Vlaming – toegegeven: met een exotische naam – en zijn zoontje zijn zelfs getooid in de kleuren van Club Brugge. “Ik woon al veertien jaar in Brazilië. “Mijn vrouw en ik hebben ook enkele jaren in België gewoond, maar hier is het toch leuker.”

“Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de Rode Duivels ver zullen geraken op het WK”, gaat Christea verder. “Ik heb er zelfs een groot aantal bakken bier op verwed. Al mijn vrienden en collega’s hopen dan ook op Belgische overwinning om mee te kunnen drinken, hé.”

Maar er zijn ook al enkele ‘echte Belgen’ aanwezig. “Onze vriendengroep trekt al sinds eind mei door Brazilië”, aldus een kloon van Marouane Fellaini. “Het wereldkampioenschap wordt dan ook de kers op onze taart. We zijn echte fans van de nationale ploeg. Zo waren we er ook al bij in onder meer Wales, Kroatië en Schotland.”

“Ik wil Marc Wilmots nog eens bedanken om deze open training mogelijk te maken”, krijgt de Belgische consul van Sao Paulo het laatste woord. “De bondscoach was zelfs meteen gewonnen voor het idee. Hoe ik de kansen van de Rode Duivels op het WK inschat? Ik verwacht toch dat we gemakkelijk door de eerste ronde zullen geraken. En dan misschien de kwartfinale?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties