De Belgische connectie: Groep G - Ghana

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
De Belgische connectie: Groep G - Ghana
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Ghana. Hoeveel 'Belgen' telt de selectie van Ghana? Hieronder kom je het te weten.

Daniël Opare

Over de eerste Belgische connectie hoeven we in het geval van Ghana niet lang na te denken. Daniel Opare draagt al sinds de zomer van 2010 het shirt van Standard. De rechtsachter groeide bij De Rouches uit tot een vaste waarde en speelde zich naar het einde van de WK-kwalificatiewedstrijden toe ook in de basisploeg van bondscoach Appiah.

Frank Acheampong

Een andere Ghanees die op dit moment bij een Belgische topclub speelt, zal dan weer niet van de partij zijn. Frank Acheampong (RSC Anderlecht) lag een tijdje in de lappenmand, en werd uiteindelijk niet opgenomen in de WK-selectie. Ook Gent-speler Nana Asare (4 caps) is er niet bij. Hij speelde al een hele tijd niet meer voor zijn land.

Addo & Lamptey

In het verleden passeerden nog enkele Ghanese spelers de revue in ons land. Zo stonden onder meer Stanley Aborah (FCV Dender), Eric Addo (Club Brugge), Enoch Adu (Club Brugge, uitgeleend aan Stabaek) en Nii Lamptey (RSC Anderlecht) ooit op de loonlijst van een Belgische ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties