Interview Dembele relativeert zijn gebrek aan goals: "Ga er niet slechter van slapen"

Robby Morren
Robby Morren
| 54 reacties
Dembele relativeert zijn gebrek aan goals: "Ga er niet slechter van slapen"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots heeft de ploeg die tegen Algerije zal aantreden al voor een groot deel in zijn hoofd. Eén van de resterende vraagtekens is wie samen met Witsel en De Bruyne het middenveld zal bevolken. Dembele hoopt te mogen starten, maar beseft dat hij iets moet doen aan zijn statistieken.

Robby Morren in Mogi das Cruzes

Dembele beseft dat zijn statistieken bij de Rode Duivels niet al te fraai ogen. Vijf goals in 56 wedstrijden is te weinig voor iemand die op zijn positie speelt. Zijn laatste treffer dateert alweer van 2009, tegen Bosnië.

“De coach geeft me aanwijzingen en wat betreft het scoren is mijn rendement niet goed", geeft de middenvelder toe. "Dat is iets waar ik aan moet werken en daar ben ik me ook van bewust.  Ik heb nog wel andere kwaliteiten en de bondscoach moet kiezen welke balans hij in het team wil brengen.”

Ik kan mijn aandeel hebben tegen elke tegenstander

“Ik ken mezelf en ik zie mezelf tegen alle ploegen mijn ding wel doen, ik denk dat ik tegen elke tegenstander mijn aandeel kan hebben. Het is de coach die uiteindelijk de keuze moet maken.”

“Ik weet dat ik goede wedstrijden heb gespeeld bij mijn club, niemand kan daar over klagen. Het is al een hele poos dat ik onvoldoende scoor. Ik weet dat het beter moet, maar het is niet zo dat ik er niet van kan slapen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties