De Blikvangers: Groep H - Zuid-Korea

De Blikvangers: Groep H - Zuid-Korea
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Zuid-Korea.

Ji Dong-Won

De aanvaller van Sunderland begon zijn carrière als langeafstandsloper, maar werd als 10-jarige gevraagd om bij het plaatselijke voetbalteam te komen. In 2010 werd hij prof bij Chunnam Dragons, maar het was op de Asian Cup van 2011 dat hij de aandacht trok van Sunderland-manager Steve Bruce.

Op het toernooi scoorde hij vier keer en gaf twee assists. Bij Sunderland zat hij meestal op de bank, maar bij de weinige speelgelegenheid die hij kreeg, scoorde hij regelmatig. In januari 2013 werd hij voor een half seizoen uitgeleend aan Augsburg waar hij zes keer scoorde.

Son Heung-Min

Op zijn zestiende verhuisde Son Heung-Min naar Duitsland om zich verder te ontwikkelen in de voetbalacademy van Hamburg. In de voorbereiding van het seizoen 2010-2011 mocht hij regelmatig aantreden met de eerste ploeg en verraste met negen doelpunten. Op zijn achttiende tekende hij zijn eerste profcontract bij de club.

Vorig seizoen kreeg Heung-Min een vaste basisplaats bij Hamburg en hij ontgoochelde niet. Met twaalf doelpunten werd hij pas de derde Aziatische speler die meer dan tien doelpunten scoorde in één van de drie grote Europese competities. De interesse van Bayer Leverkusen was gewekt en deze zomer verhuisde hij voor een slordige tien miljoen euro naar de club. Als invaller wist de ondertussen 21-jarige spits toch al zes keer te scoren.

Lee Chung-Yong

In 2009 werd Chung-Yong door het Britse Times in de lijst van 50 meestbelovende voetballers gezet. De middenvelder van de Bolton Wanderers is sinds zijn jeugd al een buitenbeentje. In Zuid-Korea worden voetballers immers via een draft van eindejaarsstudenten naar de profclubs gehaald, maar 'Blauwe Draak' - een letterlijke vertaling van zijn naam - besliste zelf om te stoppen met studeren en een profcontract te tekenen bij FC Seoul.

In 2009 werd hij opgemerkt door de Bolton Wanderers en waar hij furore maakte als scorende middenvelder. In 2011 brak hij tijdens een vriendschappelijke wedstrijd zijn been, maar maakte in recordtijd zijn terugkeer op het veld. Hij werd reeds verkozen tot 'Bolton Player of the Year' en is bij de Wanderers één van de grote publiekslievelingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties