De kijk van onze WK-ambassadeur: Duitsland
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Duitsland
Foto: © Photonews

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs om hun team aan te sporen. Zo vonden we ook iemand om Duitsland aan te vuren.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Robin Eurlings, 26 jaar. Geboren en getogen in Lanaken (België), maar woon sinds eind 2011 in de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Ik speel zelf sinds mijn vijfde voetbal en doe dit nu nog steeds hier in Berlijn, momenteel bij een laag geklasseerd team genaamd 'Victoria Friedrichshain'.

Verwachtingen

Duitsland trekt als één van de topfavorieten naar Brazilië en het WK kan voor deze ploeg niet geslaagd zijn als de Duitsers zonder beker terug in Europa aankomen. Ze zijn ook uiteraard terecht een van de topfavorieten: ze staan tweede op de FIFA ranglijst, hebben een superkwalificatie achter de rug (negen matchen gewonnen, één knotsgek gelijkspel tegen Zweden) en het team heeft te veel sterren om in een elftal te plaatsen.

Portugal heeft Duitsland nooit kunnen bedreigen

De laatste drie grote tornooien was Duitsland er ook telkens kort bij: op elk groot tornooi sinds 2006 werd minstens de halve finale bereikt.

De eerste match wordt direct de zwaarste in deze groep voor Duitsland. Portugal is altijd een sterke tegenstander, maar heeft de laatste jaren Duitsland nooit echt kunnen bedreigen. Portugal ligt Duitsland gewoon, ik gok op een droge 2-0 voor Duitsland.

Speler(s) om te volgen

Zo goed als alle spelers van Duitsland zullen wel bekend zijn bij alle voetballiefhebbers, de kwaliteiten van een Özil, Müller, Götze, Lahm of Neuer zullen niemand meer verrassen. Indien Löw niet met vier centrale verdedigers gaat spelen, is er wel een speler die men zeker in de gaten moet houden ...

Op de linksachterpositie zou Eric Durm wel eens zijn kans kunnen krijgen (tot 2011 was hij spits in het 2de elftal van Mainz). Deze jonge speler debuteerde het afgelopen seizoen in het eerste elftal van Borussia Dortmund en een mooie carriëre lijkt nu al vast te staan.

Waarom ook u voor Duitsland moet supporteren

Duitsland speelt het soort voetbal dat men wil zien, het voetbal dat miljoenen mensen naar het WK doet kijken en dat deze sport zo geliefd maakt. Ze spelen snel, creatief en gedurfd, maar ze zullen niet naïef en blind ten aanval trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties