Blunderende Akinfeev komt in illuster rijtje

Blunderende Akinfeev komt in illuster rijtje
Foto: © SC

Mede door de blunder van Akinfeev speelden de Russen 1-1 gelijk tegen de Koreanen en kunnen de Rode Duivels zich zondag al plaatsen voor de achtste finales. Akinfeev is echter niet de eerste blunderende goalie op het WK, we lijsten enkele missers voor u op.

Door Aernout Van Lindt

3. Higuita

Op het WK van 1990 was ene Higuita actief. De goalie van Colombia was altijd een excentriek figuur en pakte al eens uit met onorthodoxe reddingen - bijvoorbeeld door uit te pakken met de gekende scorpion kick. 

Tegen het Kameroen van Roger Milla was hij in Italië echter meer dan de schlemiel. Hij liep 30 meter uit en miste vervolgens volledig zijn controle. Milla bedankte met een doelpunt:

2. Akinfeev

Wat Akinfeev gisteren tegen Zuid-Korea allemaal uitstak grensde aan het onmogelijke: tot vier-vijf keer toe binnen een kwartier liet hij een bal gewoon knullig schieten. Dat leidde uiteindelijk ook tot de tegengoal van Zuid-Korea:

1. Robert Green

Dé schlemiel der schlemielen blijft echter voorlopig Robert Green. Op het vorige WK in Zuid-Afrika ging hij op een schijnbaar onooglijk schotje helemaal in de fout en duwde hij de bal zelf over de lijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties