Buitenlandse media volgden WK-opener van de Duivels: "schoorvoetend" en "blamage verijdeld"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 40 reacties
Buitenlandse media volgden WK-opener van de Duivels: "schoorvoetend" en "blamage verijdeld"
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben hun eerste duel op het WK- toneel erop zitten. Het werd een debuut met twee gezichten. Dat zagen ook de buitenlandse media die de opener van "schaduwfavoriet" België vanop de eerste rij aanschouwden.

We beginnen bij onze noorderburen. "Belgen met de schrik vrij" merkte De Telegraaf het "schoorvoetend" begin van onze Duivels terecht op. Het NRC Handelsblad kopt "Slechte eerste helft, veel betere tweede". De Volkskrant zag een "mager" België aan het werk tegen een "taai" Algerije, maar riep de winnende treffer van Driesje Mertens wel uit tot hét WK-moment van de dag.

Ook in Engeland, de thuishaven van heel wat Rode Duivels, werd de openingsmatch van de Belgen met argusogen gevolgd. The Daily Mail beklemtoonde de gouden wissels van Marc Wilmots, al verwees de krant ook fijntjes naar de eerste goal van Marouane Fellaini in tien maanden tijd. The Mirror had het over een "dramatic turnaround" in groep H. The Guardian tot slot zag de Duivels terugvechten tegen een "impressive" Algerije. 

Ook in Duitsland - een mogelijke tegenstander in de volgende ronde - gingen alle credits naar de bondscoach. Het Duitse Bild had het over ein Kampfschwein-Sieg: "Marc Wilmots wees zijn jongens de weg richting doel". Ook Die Welt had lof voor de oefenmeester. "Wilmots verhindert Belgische blamage tegen Algerije". Der Spiegel merkte op hoe schaduwfavoriet België zich bibberend naar de zege moest knokken.

Om af te ronden bundelen we nog enkele toonaangevende sportbladen. Het Spaanse Marca houdt het op "België herstelt zich net op tijd". Het Franse L'Equipe verwijst in de kop naar de beslissende rol van de invallers en La Gazzetta dello Sport benadrukte dat Napoli-speler Mertens zich in de schijnwerpers zette.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties