Reactie Bondscoach Chili over Spanje: "Succes duurt niet eeuwig"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Bondscoach Chili over Spanje: "Succes duurt niet eeuwig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chili kegelde woensdag WK-winnaar Spanje uit het tornooi en plaatste zich voor de volgende ronde. Hoeft het te verbazen dat we na de wedstrijd een bijzonder goedgeluimde bondscoach aantroffen?

Robby Morren in Rio

"Ik ben heel blij met de manier waarop we tegen Spanje gevoetbald hebben. We toonden lef, we speelden snel, aanvallend en lieten de bal vlot rondgaan. We wonnen tegen een sterke tegenstander en plaatsten ons voor de volgende ronde", glunderde Jorge Sampaoli.

"Het is natuurlijk leuk want ik had niet verwacht dat we al na 2 wedstrijden zeker zouden zijn van de volgende ronde. Ik wil de ganse spelersgroep feliciteren. Ik ben heel trots op mijn spelers. Zelf zal ik deze match tegen Spanje in dit stadion nooit vergeten."

We zullen ons niet aanpassen aan Nederland

Chili dompelde wereldkampioen Spanje in een diepe rouw. "Spanje heeft de afgelopen jaren enorm sterk gepresteerd op de verschillende tornooien, maar nu kan die generatie dat succes niet langer vasthouden. Dat is ook logisch, alles verandert in het voetbal en succes duurt niet eeuwig."

"Over enkele dagen spelen we tegen Nederland. We gaan proberen om dan hetzelfde op de grasmat te brengen, we zullen alles doen om te winnen. Indien we de groepswinst niet pakken, moeten we mogelijk tegen Brazilië aantreden. We zijn met die scenario's al wel bezig. We zulllen onze speelstijl alleszins niet aanpassen tegen Nederland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties