Wat met hands in de zestien? "Altijd fluiten, handje-mik kan beginnen"

Wat met hands in de zestien? "Altijd fluiten, handje-mik kan beginnen"
Foto: © Photonews

Het is soms moeilijk in te schatten: een bal op de hand of op de arm in de zestien. Strafschop of niet? Na de penalty voor Australië gisteren is de discussie terug opgelaaid. Jan Mulder heeft een oplossing.

Daryl Janmaat kreeg een strafschop tegen toen hij een bal ongelukkig tegen de hand kreeg. "Ik schrok er van", gaf de Nederlander zelf aan. "Ik zou niet weten waar ik mijn handen anders zou moeten houden."

Ook onze scheidsrechteranalist Ruben Van Puymbroeck is duidelijk over het 'geval' Janmaat: "Handspel is de meeste onduidelijke regel in het voetbal. Aangeschoten of niet, het is een interpretatie. Het is altijd verdedigbaar om te fluiten, of niet te fluiten."

Handje-mik

En dat noopte Jan Mulder in de VRT-studio's tot een idee: "Gewoon zoals in het hockey altijd fluiten als de bal op de hand of arm komt", daarmee verwijzend naar de strafcorners in het hockey - waar je een strafcorner voor krijgt.

Hij beseft echter wel meteen dat het een zwaar gevolg kan hebben: "Je kan dan nu al de spelers gaan opleiden om te oefenen op handje-mik om strafschoppen af te dwingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties