Engeland in problemen: 0 op 6 in groepsfase altijd dodelijk

Engeland in problemen: 0 op 6 in groepsfase altijd dodelijk
Foto: © Photonews

Engeland verloor gisteren zijn tweede groepswedstrijd van Uruguay. Daardoor staat het nu met 0 op 6 in de poule met de rug tegen de muur. Mathematisch gezien is het nog mogelijk, maar de kans dat Engeland zich nog plaatst is zeer klein.

Door Aernout Van Lindt

Als Italië vanavond niet wint van Costa Rica, dan is het al over en sluiten voor The Three Lions. En er zijn nog voorwaarden om alsnog de achtste finales te halen: Italië moet ook winnen van Uruguay en Engeland moet winnen van Costa Rica, afhankelijk van het resultaat vanavond ook mogelijk met minstens twee goals verschil.

In de geschiedenis van het WK-voetbal is het nog nooit iemand gelukt om na een 0 op 6 alsnog de groepsfase te overleven. Engeland moet dus iets doen wat nog nooit iemand voor elkaar kreeg - ook niet op een EK - en het is vooral ook afhankelijk van Italië.

Kus van de koningin

Voor de geschiedenisboeken: op het WK 1950 - ook al in Brazilië - werd Engeland wel eens tweede in zijn poule met 1 overwinning (tegen Chili) en twee nederlagen (USA en Spanje). Toen gingen echter enkel de groepswinnaars door.

Mario Balotelli wil The Three Lions overigens graag helpen, maar dan moet er iets tegenover staan: "Ik wil als we winnen van Costa Rica een kus van de Britse koningin - op de wang uiteraard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties