Capello al in de clinch met Wilmots: "Niets veranderd na die eerste match"

Capello al in de clinch met Wilmots: "Niets veranderd na die eerste match"
Foto: © Photonews

Fabio Capello heeft alles al meegemaakt in één van de meest rijkgevulde carrières in de voetbalwereld. Bij Rusland is het echter de eerste keer dat hij echt in vraag gesteld wordt. Is de 68-jarige Italiaan zijn exuberante loon nog waard? Dat moet hij tegen België bewijzen.

Johan Walckiers en Manu Gonzalez in Rio

Capello, een doorwinterde rat in het trainersvak versus Wilmots, een zogenaamd groentje in het circuit. Straks wordt het een clash tussen beide. En voor Capello staat er veel op het spel, want bij verlies krijgt die match tegen Algerije plots héél veel belang. Maar dat Wilmots vindt dat Rusland nu maar het spel moet maken, daar is Capello het niet mee eens. "Ik zou niet weten waarom wij het initiatief moeten pakken", vraagt Capello zich af.

"Er is niets veranderd na die eerste match. België moet ook winnen om door te gaan", zei de man die dus al voor de wedstrijd de strijd aanvat met Wilmots. Met alle respect natuurlijk. "Ik herinner me Wilmots nog als goeie speler", knikt de Italiaan. "Hij heeft een goed team gesmeed en heeft goeie perspectieven als coach."

We zullen Wilmots antwoorden op het veld

"België is een heel goed team, gevaarlijk ook en vooral uitgebalanceerd. Maar zo groot was het verschil tussen onze eerste wedstrijden niet. Wij scoorden één keer uit twee kansen, zij twee keer uit drie kansen."

Dat Wilmots zei dat de Russen statisch speelden tegen de Zuid-Koreanen schoot bij de spelers alvast in het verkeerde keelgat. "We zullen hem antwoorden op het veld", aldus kapitein Vasili Berezutskiy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties