FOTOREPORTAGE: Belgische fans nemen Rio de Janeiro over

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
FOTOREPORTAGE: Belgische fans nemen Rio de Janeiro over
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben het wederom geflikt. België won vanmiddag met het kleinste verschil van Rusland en is op die manier al zeker van een plaatsje in de volgende ronde op het WK. Maar ook de meegereisde fans verdienen wederom een pluim.

Cédric De Volder en Timothy Collard in Rio de Janeiro

Het doel is wederom bereikt. De Rode Duivels legden eerder vandaag Rusland over de knie en zijn op die manier al zeker van een plaatsje in de achtste finales van het WK. Afgelopen dinsdag moedigden een slordige 4.000 fans onze landgenoten aan in Belo Horizonte, maar deze keer waren het er toch een pak meer.

Hier en daar in het stadion bevonden zich rode groepjes fans. Maar dat was lang niet alles. In tegenstelling tot de Belgische opener was er deze keer ook een volledig supportersvak gevuld met Belgische enthousiastelingen: het kwam de sfeer alleen maar ten goede. Bovendien blijven ook de Brazilianen gek van 'de Belgjes'. Het doet iets met een mens al pakweg 70.000 voetbalfans de naam van je land beginnen te scanderen.

Het was vandaag alvast niet moeilijk om landgenoten te spotten in de Braziliaanse metropool. De fans warmden zich in de voormiddag al op in de buurt van het legendarische Copacabana. De obligatoire pint werd voor een keertje geruild voor een lokale caiperinha. Een lekkernij die ook vanavond nog met de nodige liters zal worden geschonken.

Ondertussen dropen de Russen met een serieuze kater af. De troepen van Fabio Cappello kwamen in hun eerste wedstrijd ook al niet verder dan een gelijkspel tegen Zuid-Korea. Er volgt nog een herkansing tegen Algerije, maar het ziet er naar uit dat de mutsen opnieuw in de koffer zullen mogen gestoken worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties