Reactie De Bruyne zelfzeker: "Ik ben fysiek top"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
De Bruyne zelfzeker: "Ik ben fysiek top"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne was één van de beteren in de nipte zege van de Rode Duivels tegen Rusland. Hij liep zich de longen uit het lijf en kon vooral in de eerste helft voor gevaar zorgen.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubiña in Rio

"Ik geloof dat ik een goeie match gespeeld heb. Het was op het fysieke dat we het verschil moesten maken vandaag. Ik ben fysiek top en heb de Russen met mijn rushes pijn kunnen doen. Ik heb wel aardig wat kilometer gelopen", aldus De Bruyne na de match.

Als ploeg stonden we sterker

"We stonden als ploeg ook sterker dan de Russen. Zij kregen al krampen na zestig, zeventig minuten." In de eerste helft liep het wel vlotter voor de Rode Duivels. "Het was misschien wat makkelijker voetballen voor de rust, maar Rusland is ook geen slechte ploeg, hé."

De Rode Duivels hielden de nul, belangrijk voor Thibaut Courtois die zo zijn honderdste clean sheet haalde. "Het is leuk voor hem, voor een doelman zijn clean sheets altijd heel belangrijk. Het is goed voor hem, maar ook voor ons. Dit wil zeggen dat wij onze job ook goed doen", aldus De Bruyne.

De Rode Duivels plaatsten zich dankzij de zege voor de volgende ronde, maar de middenvelder van Wolfsburg wil niet vooruitlopen op de feiten. "Laten we eerst maar die match tegen Zuid-Korea proberen winnen. We mogen het niet laten hangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties