Reactie Duivels lovend over Origi: "Beslissend, mentaal sterk en compleet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 39 reacties
Duivels lovend over Origi: "Beslissend, mentaal sterk en compleet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Divock Origi kroonde zich tot matchwinnaar tegen Rusland met een snoeihard schot. Hij werd zo de jongste doelpuntenmaker op dit WK. Het gaat snel voor Origi, die nog geen maand geleden zijn debuut maakte.

Sander De Graeve, Johan Walckiers en Robby Morren in Rio

Origi was dé verrassing in de selectie van Marc Wilmots. Een goeie keuze, zo bleek. "Hij is heel sterk, we weten hoe gevaarlijk hij kan zijn. Vandaag was hij beslissend, de coach had gelijk om hem erbij te nemen", aldus Jan Vertonghen na de partij.

De aanvaller van Lille is nog erg jong, amper negentien, maar straalt volgens zijn collega's vooral rust uit. "Van Origi weten we dat hij altijd rustig blijft. In zijn hoofd zit het goed, hij zal morgen niet gaan zweven. Ik spreek sowieso wat met hem, maar raad heeft hij eigenlijk niet nodig", blaast ook Kompany de loftrompet.

Hij is nieuw in de groep, maar kent toch al enkele spelers, waaronder Eden Hazard. "Ik ken Origi al langer. Hij heeft heel veel kwaliteiten en is ongelooflijk snel. Hij en Romelu zijn compatibel", aldus Hazard. Ook De Bruyne kent hem nog van bij Genk.

"Hij deed het erg goed. Hij zorgde voor gevaar en dat moet je doen als je invalt. Dat hij zo jong is? Je moet ergens beginnen, hé." Alderweireld kende hem nog niet. "Ik had hem nog nooit zien spelen, maar hij is een heel complete spits. We zijn blij dat hij erbij is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties