Reactie Arjen Robben, de beste man van de eerste ronde: "Ik voel me gewoon goed"

Arjen Robben, de beste man van de eerste ronde: "Ik voel me gewoon goed"
Foto: © Photonews

Dertig jaar en lopen als een jong veulen dat woekert met zijn krachten. Iedereen is vervangbaar bij Oranje, behalve Arjen Robben. Hij is de architect, de beslisser en de generaal. "En de beste man van de eerste ronde", aldus een tweet van Gary Lineker die overal ter wereld gedeeld werd.

Johan Walckiers in Sao Paulo

We waren er gisteren zelf getuige van: zonder Arjen Robben wint Nederland niet van Chili. En nochtans is het spel van Oranje niet dat van Robben. "Bij Bayern ben ik gewend constant in balbezit te zijn. Dat doen wij nu niet, maar de coach heeft dat goed gezien. Hij heeft alles ontleed en Van Gaal weet duidelijk waar hij mee bezig is", aldus Robben. "Natuurlijk is het anders. Bij Bayern voel ik de bal heel veel, tegen Chili heb ik hem misschien tien keer goed gekregen."

Het 5-3-2-systeem van Van Gaal werkt echter en dus is iedereen tevreden. De nieuwe coach van Manchester United gebruikt al zijn veldspelers, wisselt veel, maar één naam staat altijd als eerste op het wedstrijdblad: 'Arjen'. "Dat is onze sterkte: iedereen kan spelen en iedereen kan vervangen worden. Nou ja, bijna iedereen. Robben moet natuurlijk altijd blijven staan", zei ploeggenoot Ron Vlaar. 

En toch is Robben zelf niet de man om zich op de borst te slaan. Nochtans besliste hij ook gisteren met een aantal knappe acties de partij. "Ik krijg weinig ballen, maar als ze komen, moet je er staan", zei Robben bescheiden. "Daarom sta ik ook vooraan. Maar dit is een teamprestatie. We hebben schitterend verdedigd als ploeg."

We hebben allemaal vertrouwen in deze bondscoach

Maar zoals bij alle spelers gaat de lof naar Louis van Gaal. "We hebben vertrouwen in deze bondscoach en in zijn tactiek. Als we met z'n allen daarin blijven geloven kunnen we iets schitterend neerzetten. Maar we hebben nog niets en alle neuzen moeten in dezelfde richting blijven wijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties