Collin verwacht geen tweede 'Bedrog van Gijon': "Duitsland kan zich dat niet meer permitteren"

Collin verwacht geen tweede 'Bedrog van Gijon': "Duitsland kan zich dat niet meer permitteren"
Foto: © Photonews

Er wordt al druk gespeculeerd wie de tegenstander van de Rode Duivels in de volgende ronde zal worden. Veel waarnemers verwachten dat goede vrienden Joachim Löw en Jürgen Klinsmann het op een akkoordje gaan gooien.

Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

Duitsland heeft genoeg aan een puntje om groepswinnaar te worden, de VS hebben eveneens genoeg aan een gelijkspel om als tweede door te stoten. Klinsmann en Löw kennen elkaar goed en dus kunnen de speculaties over een mogelijk akkoordje beginnen. "Duitsland kan zich dat niet meer permitteren", denkt Philippe Collin, voorzitter van de Technische Commissie van de KBVB. "Ze hebben dat al eens gedaan en daar denkt nog altijd iedereen aan."

Het bedrog van Gijon

Collin doelt op 'Het bedrog van Gijon'. In 1982 speelden West-Duitsland en Oostenrijk tegen elkaar op het WK. Duitsland moest met 1 of 2-0 winnen om samen met Oostenrijk door te gaan. In elk ander geval zou Algerije de tweede stek innemen.

Nadat het 1-0 werd voor Duitsland (Hrubesch) speelden beide ploegen de bal gewoon rond aan de middencirkel tot woede van alle Algerijnen en Spanjaarden in het stadion. Vanaf dan worden de laatste wedstrijden van de groepsfase ook altijd op hetzelfde tijdstip gespeeld.

Rekenen op faire wedstrijd

België gaat dus niet rekenen in zijn laatste wedstrijd tegen Zuid-Korea. Negen op negen zou het vertrouwen een extra boost geven en dan wordt er gerekend dat een paar uur eerder een faire wedstrijd tussen Duitsland en de VS wordt afgewerkt. Want Duitsland ontmoeten we liever nu nog niet... en ook Ghana zou het niet echt appreciëren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties