Legende gelooft in kansen Chili tegen zwart beest Brazilië: "Geschiedenis telt niet op voetbalveld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Legende gelooft in kansen Chili tegen zwart beest Brazilië: "Geschiedenis telt niet op voetbalveld"
Foto: © SC

Chili, één van de sterkste ploegen op dit WK, komt in de volgende ronde uit tegen Brazilië. De Goddelijke Kanaries zijn al sinds mensenheugenis het zwarte beest van de Chilenen met acht zeges tegenover vijftig nederlagen. Toch laat levende legende Zamorano de moed niet zakken.

Manuel Gonzalez Oubiña en Sander De Graeve in São Paulo

“Wedstrijden win je niet met je geschiedenis. De wedstrijd begint wanneer je van de bus stapt, je moet gewoon op het veld er staan. Als ik de eerste wedstrijden van Brazilië op dit WK vergelijk met de onze, denk ik dat er qua niveau niet veel verschil is.”

Chili is één van de best spelende teams op dit WK. “We hebben nu een bepaalde filosofie en manier van spelen uitgebouwd. Ik zie ons ermee erg ver geraken in deze wereldbeker”, aldus Ivan Zamorano de ex-topspits van Chili en Real Madrid.

Dit is één van de meest spectaculaire WK's ooit

“Het team speelt modern voetbal. Elke speler werkt voor de ploeg en iedereen weet tot in de puntjes wat van hem verwacht wordt. Zonder een ideologie, een filosofie, kan je geen matchen winnen. Chili heeft dat nu allemaal.”

“We kunnen een groot tornooi spelen, maar mogen nog niet gaan dromen. Voetjes op de grond houden is belangrijk.” Chili zorgde mee voor dé verrassing van dit WK, de uitschakeling van Spanje.

“Als een grote favoriet sneuvelt is dat altijd een verrassing. Anderzijds zijn er zo nog wel geweest op dit WK. Deze wereldbeker is één van de interessantste om te bekijken. Zowel qua spanning als qua kwaliteit van het voetbal is dit één van de meest spectaculaire WK's ooit.”

Zamorano behoorde samen met Marcelo Salas tot de vorige 'Gouden Generatie' van Chili. De huidige generatie schat hij echter nog hoger in. “Dit is de beste generatie die Chili ooit gekend heeft. Of ikzelf een plaats zou hebben in dit team? Dat weet je nooit.”

“Bij ons speelden maar drie spelers in het buitenland. Nu speelt haast de volledige ploeg in grote competities en spelen ze zestig, zeventig wedstrijden op een jaar. Ze brengen zo ook die professionele mentaliteit mee. Dit is een grote ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties