Standard is goalgetter én patron kwijt: wat nu meneer Duchâtelet?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Standard is goalgetter én patron kwijt: wat nu meneer Duchâtelet?
Foto: © Photonews

Standard leek afgelopen seizoen lange tijd op weg om zich voor de elfde keer in de geschiedenis van het Belgisch voetbal tot kampioen te kronen op het hoogste niveau. Het liep echter anders, en nu moeten de Luikenaars opnieuw beginnen bouwen.

Door Timothy Collard

Na slechte play-offs ging Anderlecht met de titel aan de haal, en nu gaan Olympique Marseille en Dinamo Moskou nog eens aan de haal met twee sleutelspelers van de Rouches. Goalgetter Michy Batshuayi en patron op het middenveld William Vainqueur nemen beiden afscheid van Sclessin.

Wie gaat voor evenwicht zorgen?

Guy Luzon kan nog steeds beschikken over een kwalitatief sterke kern met heel wat talentvolle jongens, maar moet nu wel op zoek naar een nieuwe patron op zijn middenveld.

William Vainqueur was dan misschien niet de meest opvallende speler in het geheel van de Rouches, maar de Fransman was wel hét verbindingspunt tussen verdediging en aanval en dé man die voor het juiste evenwicht kon zorgen in het team.

Wie gaat voor goals zorgen?

En ook het vertrek van Batshuayi valt niet te onderschatten. Tijdens de play-offs speelde de belofteninternational meer voor een transfer dan voor de titel, maar de Batshuayi van eerder op het seizoen was écht een lust voor het oog en een garantie op doelpunten.

Maar er is nog lang geen man overboord voor Roland Duchâtelet en co. Ze hebben op Sclessin nog net iets minder dan een maand (de eerste speeldag is op 25 juli tegen Charleroi, nvdr.) om voor waardige vervangers te zorgen, want daar rekenen de fans van de Rouches toch op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties