Vertonghen rijdt hobbelig parcours: "Ook Wilmots vindt dat ik regelmatig schop onder mijn kont nodig heb"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vertonghen rijdt hobbelig parcours: "Ook Wilmots vindt dat ik regelmatig schop onder mijn kont nodig heb"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen zorgde gisteren tegen Zuid-Korea voor het enige doelpunt van de partij. De verdediger reed de voorbije weken een vreemd parcours in Brazilië. "Sommige coaches hebben blijkbaar het idee dat ik nonchalant sta te voetballen."

Cédric De Volder en Robby Morren in Mogi das Cruzes

Jan Vertonghen is aan een opvallend WK bezig. De verdediger had een basisplaats in de openingswedstrijd tegen Algerije, maar verloor zijn stek al snel aan Thomas Vermaelen. En toch speelde hij nagenoeg elke Belgische minuut in Brazilië. Tegen de Zuid-Koreanen droeg hij zelfs de aanvoerdersband. 

"Ik koester dat moment zeker en vast", blikt Vertonghen nog eens terug. "Ik ben niet de eerste in rang, maar het is een droom om je land te leiden op een WK. Ik voel me momenteel ook goed op die linksbackpositie. Nacer Chadli, Kevin Mirallas en Eden Hazard zijn jongens die graag en veel naar binnen snijden. Op die manier krijg ik de ruimte om ook aanvallend mijn ding te doen."

Een droom om je land te leiden op een WK

Nochtans leek het WK van de verdediger van the Spurs er al snel op te zitten. Een blessure bij Thomas Vermaelen zorgde echter voor een tweede kans. "Ik had daarvoor een goed gesprek met Marc Wilmots. De coach gebruikt zijn ervaring als voetballer en heeft een goede band met iedereen."

"Al is hij ook van mening dat ik regelmatig een schop onder mijn kont nodig heb", lacht Vertonghen. "Ik vind zelf dat zoiets niet nodig is, maar blijkbaar hebben een pak coaches het idee dat ik soms té nonchalant sta te voetballen. Al klopt het natuurlijk dat sommige jongens extra prikkels nodig hebben om zich op te laden. Misschien was de inbreng van Vermaelen wel zo'n prikkel, hé."

Misschien was de inbreng van Vermaelen een prikkel, hé

Ondertussen reden de Rode Duivels op cruise-control door de groepsfase. Wanneer volgt ook goed voetbal? "Geloof me, we willen de wedstrijd ook zelf vroeger beslissen. Maar ik zal ook tevreden zijn als dit scenario zich blijft afspelen. Hopelijk krijgen we de komende wedstrijden meer ruimte. Al moet ik toegeven: ik begrijp dat de fans meer voetbal willen zien. Vroeger was iedereen snel tevreden, maar nu lieten we al zien wat we we kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties