Interview Erik Van Looy : "Als we Brazilië verslaan in Rio geraken we hier niet levend weg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Erik Van Looy : "Als we Brazilië verslaan in Rio geraken we hier niet levend weg"
Foto: © SC

Erik Van Looy, die de Amerikaanse release van The Loft opnieuw uitgesteld zag worden, volgt als één van de meest fanatieke supporters de Rode Duivels op de voet. Hij maakt zich wel zorgen als we de finale zouden winnen van Brazilië.

Sander De Graeve in Salvador

De filmmaker geniet duidelijk van zijn tijd in Brazilië. “Ik ben hier sinds de wedstrijd in Rio tegen Rusland. Ik ben verslaafd aan de Rode Duivels. Ik geraak hier ook niet weg. Elke keer denk ik: 'Het zou toch stom zijn om nú te vertrekken.' Met de hulp van de voetbalbond geraak ik aan tickets.”

Van Looy ziet het rooskleurig in voor de Belgen. “Ik ben nu fulltime supporter en ik ga ervan uit dat ik maar op veertien juli terug vlieg.” Al is ook dat onder voorbehoud. “Als we Brazilië in Rio verslaan met een winning goal van Lukaku, vraag ik me af of je als Belgische supporter nog thuisgeraakt. Ach, ik heb het er wel voor over.”

Dat blijkt, normaal gezien zou Van Looy na de wedstrijd tegen Rusland onmiddellijk huiswaarts keren. “We moesten meteen de bus op naar de luchthaven, maar Kevin Janssens, Robin Prompt en ik zijn van die bus gesprongen. We zijn nu nog met twee -Kevin moest terug naar Josje- en we blijven tot het einde.”

Vooral het feit dat het WK in Brazilië georganiseerd wordt, spreekt de cineast aan. “Het is een land dat voetbal ademt. Iedereen staat hier op, en gaat hier slapen, met voetbal. Het vorige WK in Brazilië was in 1950, dat is 64 jaar geleden. Bij het volgende zal ik 114 zijn, dus het was nu of nooit.”

Het gaat vlammen vanavond

Vanavond spelen de Belgen tegen de Amerikanen. De VS is intussen een tweede thuis voor de regisseur. “Ik kreeg al veel e-mails van medewerkers aan The Loft, ze kijken er allemaal naar uit. De tendens is duidelijk, ze verwachten dat België wint, maar dat het een moeilijke match wordt. Ik denk dat het gaat vlammen en dat we gaan winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties