Officieel: Sven Kums volgt zijn voormalige coach naar AA Gent

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 82 reacties
Officieel: Sven Kums volgt zijn voormalige coach naar AA Gent
Foto: © SC

Sven Kums maakt de overstap van Zulte Waregem naar AA Gent. Dat nieuws maakten de Buffalo's dinsdag zelf bekend. De middenvelder tekent in de Arteveldestad een contract voor vier seizoenen en komt er met coach Hein Vanhaezebrouck een oude bekende tegen.

De overgang van de 26-jarige middenvelder naar AA Gent zat al een tijdje in de pijplijn. Op de eerste training van het seizoen had de kersverse oefenmeester Hein Vanhaezebrouck al laten vallen dat er op het middenveld meer evenwicht moest komen. Hierin paste het profiel van Kums perfect.

Nu is de overgang ook (bijna) officieel. Voor de ex-jeugdspeler van RSC Anderlecht is het een blij weerzien met zijn voormalige trainer. Vanhaezebrouck had Kums ook al bij Kortrijk onder zijn hoede. Voorts kwam hij ook nog uit voor Lierse, Heerenveen en afgelopen seizoen Essevee.

Kanttekening: Zulte Waregem laat inmiddels aan Voetbalkrant weten dat er weliswaar een mondeling akkoord is, maar dat er op clubniveau nog niets getekend is tussen Zulte Waregem en AA Gent. De overeenkomst zal er dus hoogstwaarschijnlijk wel komen, maar het is nog even wachten om echt van een officiële overstap te spreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties