"Rode Duivels spelen enkel voor overwinning, niet voor hun land"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 47 reacties
"Rode Duivels spelen enkel voor overwinning, niet voor hun land"
Foto: © SC

De Rode Duivels kruisen vanavond de degens met de Verenigde Staten. België toonde zich de voorbije jaren meermaals de betere van de Amerikanen, maar toch is het vertrouwen bij onze tegenstander groot. "Op een WK kunnen we altijd dat tikkeltje meer."

Cédric De Volder in Salvador

België speelt vanavond voor een plaats in de kwartfinale van het WK. Enkel Team USA kan een nieuw Belgisch delirium verhinderen. De statistieken zijn ons alvast gunstig gezind. De Rode Duivels wonnen vier van de vijf eerdere confrontaties. Enkel in 1930 (!) trokken de Amerikanen aan het langste eind.

In mei van vorig jaar werd Team USA zelfs nog op een hoopje gevoetbald. Het werd destijds 2-4 voor de Rode Duivels, na onder meer twee doelpunten van Christian Benteke. De aanvaller van Aston Villa loopt er dan wel niet meer bij, maar het vertrouwen bij de Amerikaanse fans is toch enorm groot.

Of komen jullie verschillende bevolkingsgroepen ondertussen al overeen?

"Ik ben ondertussen aan mijn tiende WK toe", vertelt Dennis ons in de lobby van ons hotel. "Ik was ooit ploegdokter bij de Amerikaanse nationale ploeg en ben sindsdien naar elke eindfase van een wereldkampioenschap getrokken. Deze keer ben ik hier met mijn vrouw om Team USA te zien zegevieren."

"België heeft dan misschien wel meer talent, maar de Amerikanen spelen voor hun land. De Rode Duivels doen het enkel voor de overwinning, maar het hart is uiteindelijk een pak sterker. Of komen jullie verschillende bevolkingsgroepen ondertussen al overeen? (knipoogt) Of ik in een Amerikaanse wereldtitel geloof? The States zijn een grootmacht, hé. Alles kan!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties