Enkel in Rusland: "Dief Capello" op het matje in parlement

Enkel in Rusland: "Dief Capello" op het matje in parlement
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zou het ergens anders mogelijk zijn dan in Rusland, vragen we ons spontaan af: een bondscoach die de slechte resultaten op een WK moet gaan uitleggen in het parlement. Capello moet in oktober alvast naar de Doema om een verklaring te geven voor de slechte resultaten op het WK in Brazilië.

Rusland is in volle voorbereiding op het WK 2018 in eigen land en wil daar schitteren. Een goede generale repetitie op het WK 2014 was in dat licht aangewezen. In een groep met Algerije en Zuid-Korea leek de tweede plaats na België minstens het doel, al werd er zelfs van meer gedroomd.

Uiteindelijk haalden Capello en zijn troepen de volgende ronde zelfs niet. En dat zint enkele Russische parlementairen niet. "We moeten naar zijn werk kijken en hem vragen ontslag te nemen", aldus Vladimir Zhirinovsky - een van de meest vreemde snuiters uit het parlement aldaar.

Hoe hij er uit ziet maakt het lastig hem leuk te vinden

En de politicus gaat door: "Het is lastig hem leuk te vinden, door de manier waarop hij er uit ziet. Hij is een dief en moet voor het parlement verschijnen."

En dus moet Capello in oktober verantwoording gaan afleggen in de Doema. Mogelijk dwingen de Russen hem tot ontslag, zodat ze hem geen royale ontslagtoeslag moeten betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties