Wie staat op bij de Seleção nu godenkind Neymar noodgedwongen afhaakt?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Wie staat op bij de Seleção nu godenkind Neymar noodgedwongen afhaakt?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar. Dat heeft de Seleção gisteren op een pijnlijke manier ondervonden. Hoewel Brazilië zich voorbij dé toernooiploeg Colombia knokte, zit bondscoach Scolari met de handen in het haar. Hoe vangt hij het gemis van de nationale held Neymar op?

In het slot van de kwartfinale zette Juan Zuniga zijn knie in de rug van Neymar. Gevolg: een gebroken ruggenwervel en einde toernooi voor de Braziliaanse volksheld. Met ook de schorsing voor Thiago Silva in het verschiet, moet Luiz Felipe Scolari flink sleutelen aan zijn basiself die komende dinsdag Duitsland partij geeft.

Achterin lijk de inbreng van Bayern-verdediger Bonfim Dante de logische vervanging. Het gemis van Neymar is echter niet met een vingerknip op te lossen. De statistieken van de aanvaller van Barcelona zeggen alles: 4 goals, 1 assist en 18 schoten op doel. Dat collega voorin Hulk met 14 doelpogingen nog steeds droog staat zegt genoeg.

Toch zal het gevaar onder meer van hem moeten komen in de halve finale. De bonkige flankaanvaller heeft zijn stats niet mee, maar straalde ook tegen Colombia weer bijzonder veel dreiging uit. Dat moet hoe dan ook een keer resulteren in een beslissende actie. De besluiteloosheid van diepe spits Fred, exact een jaar geleden met vijf treffers nog co-topschutter op de Confederations Cup, baart de Goddelijke Kanaries meer zorgen.

Niet alleen Neymar's voortrekkersrol moet ingevuld worden. In de eerste plaats is de invulling van zijn positie een koppenbreker. De kwieke Willian (Chelsea) en Bernard (Shakhtar Donetsk) lijken over de beste papieren te beschikken, al kan het ook zijn dat veldheer Scolari tegen de solide Mannschaft voor een meer behouden aanpak kiest. In die optiek komt ouwe getrouwe Ramires weer in beeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties