Reactie Vlaar miste de eerste penalty: "Van Gaal vroeg het eerst aan 2 anderen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Vlaar miste de eerste penalty: "Van Gaal vroeg het eerst aan 2 anderen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ron Vlaar speelde een dijk van een wedstrijd tegen Argentinië. Hij hield talloze aanvallen van Messi en co. tegen, maar verprutste het na 120 minuten door de eerste penalty te missen. Ex-ploegmaat Romero pakte zijn elfmeter.

Sander De Graeve in São Paulo

Hij stond niet als eerste op het lijstje, maar anderen pasten voor de allereerste penalty. "Van Gaal vroeg het aan twee anderen, maar die wilden niet. Ik zat lekker in de wedstrijd, dus nam ik mijn verantwoordelijkheid. Mijn gevoel zat goed, alleen moet je hem er natuurlijk wel in schieten."

Vlaar wist dat hij een uitstekende pot speelde. "Dit is zo jammer, ik geloof dat ik nooit beter speelde dan vanavond. Daar heb ik echter niks aan. In voetbal telt maar één ding, winnen. Dit is een droom die uit elkaar spat", aldus de diep teleurgestelde centrale verdediger.

Het werd een teleurstellende pot, beide verdedigingen waren baas over de aanvallers. "Ze hebben wel een paar kansjes gehad, maar we straalden iets uit als verdediging. De nul houden tegen zo'n voorhoede is iets goed om te onthouden. Ik dacht nog niet aan strafschoppen, ik concentreerde me vooral op geen goal tegen krijgen."

Zelf maakte Nederland weinig klaar. "Zelf hebben we te weinig gecreëerd, we kwamen niet goed in ons spel de eerste helft. Het liep allemaal wat stroef, maar in de tweede helft kwamen we erbovenop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties