Belgisch talent werkt aan doorbraak bij Manchester City: "Enkele bekerwedstrijden meepikken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 74 reacties
Belgisch talent werkt aan doorbraak bij Manchester City: "Enkele bekerwedstrijden meepikken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat snel voor Jason Denayer. De talentvolle Belgische verdediger verkaste vorig jaar naar Manchester City, en stak tijdens deze voorbereiding de neus aan het venster bij de grote jongens. "Het verloopt prima", aldus het 19-jarige talent.

“Het gaat ontzettend snel op training en er is een hoge intensiteit. Maar ik voel dat mijn fysiek erop vooruitgegaan is, mede omdat ik het moet opnemen tegen sterke en slimme spelers als Alvaro Negredo en Stevan Jovetic”, zo zegt Denayer op de webstek van Manchester City.

Na een jaar hard labeur steekt onze landgenoot de neus aan het venster bij de grote jongens. “Het was in het begin niet eenvoudig voor mij, maar ik heb me het voorbije jaar goed weten aan te passen en nu verloopt alles prima.

"Ik hoop zoveel mogelijk op te steken van Vincent Kompany"

Denayer steekt vanzelfsprekend ook veel op van kapitein Vincent Kompany. “Hij spreekt heel veel met mij en als hij vindt dat er iets beter kan, dan laat hij me dat meteen weten. Maar ook als het goed is, zegt hij het. Ik hoop zoveel mogelijk op te steken van Vincent, en de rest van de spelersgroep.”

Denayer sprak ook nog kort over zijn verwachtingen voor het komende seizoen. “Ik zou het liefst zo vaak mogelijk meetrainen met het A-elftal en indien mogelijk aantreden in één of twee bekerwedstrijden. Als ik daarnaast vaker in actie kan komen bij de Belgische beloften, dan zou het voor mij een geslaagd jaar zijn”, besluit het jonge talent van The Citizens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties