Dury: "Misschien komt de match van morgen te vroeg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Dury: "Misschien komt de match van morgen te vroeg"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een korte verlofperiode is Zulte Waregem een maand geleden terug aan de arbeid gegaan om morgenavond al een eerste wedstrijd te spelen. In Europa, tegen een stugge Poolse tegenstander Zawisza wordt dat geen sinecure. Francky Dury blikt alvast vooruit.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Deze match komt vroeg. Misschien te vroeg", is Francky Dury eerlijk. "Onze machine kan nog niet zo goed geolied zijn als misschien zou moeten. We hebben nog maar vier weken voorbereiding achter de rug. Het kan een leuke boost voor het vertrouwen zijn, of een moment om ons snel over een ontgoocheling te zetten."

Dat een aantal spelers - Hazard, Kums, De fauw - de club hebben verlaten, maakt het naast het letterlijk bouwen ook figuurlijk bouwen voor Francky Dury in het Regenboogstadion. "We zitten in een typische periode en zijn kwetsbaar op de markt, dat weten we. Het zal niet makkelijk zijn om deze groep snel te vormen, maar er is kwaliteit aanwezig. Het is een leuke uitdaging, met veel mooie profielen van topploegen. De basis is er om het weer goed te doen." 

Vertrek van Kums kan ik niet begrijpen

Het vertrek van Kums begrijpt Dury wel niet: "Neen, dat kan ik niet begrijpen. Gent heeft de voorbije twee jaar 30-35 nieuwe spelers aangetrokken en ze zijn twee keer onder ons gefinisht. Wij hebben ook een mooi project, maar hebben Kums daar niet kunnen van overtuigen. Dat hij zag dat er spelers weg gingen? Dat klopt, maar dat was vorig jaar ook zo." 

Ondertussen is er aan inkomende zijde echter ook al druk gewerkt door Essevee. Opvallend daarbij: met Aneke, Ekangamene en Ferreira komen er spelers uit topploegen als Arsenal, Manchester United en Porto naar de Gaverbeek: "Malanda en Hazard zijn op dat gebied goede PR", aldus de coach. Over Hazard gesproken: nu loopt ene Kylian Hazard bij de groep, net als Jonathan Benteke - broer van Christian. "Zij worden binnen twee jaar geevalueerd. De eerste zes maanden krijgen ze tijd om te acclimatiseren. Maar ik geloof in beiden", is de coach doelbewust.

Morgen blikken we nog meer specifiek vooruit op de wedstrijd tegen Zawisza met Karel D'Haene en Francky Dury. Wel willen we nu al melden dat morgen overdag het onthaal van Zulte Waregem open is en 's avonds ook de loketten opengaan vanaf anderhalf uur voor de partij. Momenteel zijn een dikke 4000 van de 6300 beschikbare tickets de deur uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties