Opnieuw matchfixing in Afrika?

Jens Jacobs
| 1 reacties
Opnieuw matchfixing in Afrika?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier internationals van Sierra Leone zijn voorlopig geschorst voor mogelijke betrokkenheid bij matchfixing. Onder hen ook Ibrahim Kargbo (ex-Brussels en Charleroi).

Volgens Reuters Africa zouden de  4 spelers de uitkomst van kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika in 2008 illegaal beïnvloed hebben. Naast de spelers zijn ook 3 scheidsrechters en 8 officials voorlopig op non-actief gezet. De bewuste wedstrijd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.

Het is niet voor het eerst dat een Afrikaans land in opspraak komt in verband met matchfixing. Tijdens het WK kwamen er geruchten dat Kameroen zich had laten omkopen voor de partij tegen Kroatië. Die werd kansloos met 4-0 verloren en tussen de Kameroeners vielen er enkele opvallende incidenten te noteren.

Matchfixing blijft een probleem voor het voetbal. De affaire rond Zheyun Ye bijvoorbeeld staat nog vers in het geheugen gegrift. Malafide figuren kopen spelers en arbitrage om zodat het wedstrijdresultaat op voorhand bepaald kan worden. Vervolgens zetten ze astronomische bedragen in bij de bookmakers op de gewenste uitkomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties