Reactie Raman: "We spelen beter op een slecht veld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Raman: "We spelen beter op een slecht veld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benito Raman kwam dichtbij een wereldgoal op het veld van Cercle Brugge, maar zijn bal zoefde langs de verkeerde kant van de paal. Nu wachten Mechelen en Standard, beiden op een grasmat die te wensen overlaat. Vreemd genoeg lijkt de spits dat niet te deren.

Sander De Graeve in Brugge

"Wij spelen beter op slechte terreinen dan op goeie", lacht Raman. "In de jeugd was dat toch het geval. Ach, we moeten elke match gewoon proberen winnen en er vol voor gaan."

Raman kwam er het dichtste bij voor Gent, hij scoorde ei zo na een wereldgoal. "Het scheelde echt niet veel." Aan het eind was hij opnieuw gevaarlijk. "Ik moest de keeper eigenlijk lobben, maar de bal kwam wat terug. Ik besloot het niet te doen. Over die vrije trap daarna wil ik het niet hebben, die was rampzalig."

Bale ging ook van drie naar elf

Bij Gent liep het niet, vooral voor de rust. "De passing was niet goed, maar in de tweede helft ging het beter. Na de rust waren we de betere ploeg en hadden we de drie punten kunnen pakken. Jammer genoeg lukte dat niet. Waaraan het lag? Misschien zenuwen, het is de eerste wedstrijd, hé."

De spits kwam aan de aftrap met het nummer elf in plaats van nummer drie. "Iedereen vroeg me waarom ik voor nummer drie koos. Het stond niet als aanvallende speler volgens velen. Bale speelde daar bij Tottenham ook mee, dus het kan best als aanvaller. Eerst wou ik 27, maar Gavazaj wou niet wisselen. Toen we Kage al een week niet meer zagen vroeg ik aan de coach of ik nog mocht wisselen. Bale ging ook van drie naar elf, hé", aldus Raman.

Bijna een thuismatch

Veranderen gaat hij niet meer doen. "Dat is niet leuk voor de bond." Veel Gent-supporters maakten de oversteek. "Het was bijna een thuismatch, het was helemaal anders dan vorig jaar. Bij Kortrijk hadden we weinig supporters op verplaatsing. Ik denk dat het volgende week zal ontploffen als we winnen. Een dikke pluim voor de supporters die pal achter ons staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties