Deze tien talenten staan voor hun grote doorbraak in de JPL
Jens Jacobs
| 42 reacties
Deze tien talenten staan voor hun grote doorbraak in de JPL
Foto: © Photonews

Zoals elk jaar breken er weer talenten door op het hoogste niveau. Deze tien jonge veulens staan voor hun doorbraak in de Jupiler Pro League.

1. Nathan Kabasele: Zorgde voor de dribbel van de week door tegen Moeskroen achteloos twee man in de wind te zetten. Kan zowel in de spits als op de flank uit de voeten  en lijkt de luxe-invaller van Anderlecht te worden.

2. Chuks Aneke: Stevige middenvelder van Zulte-Waregem. De Engelsman met Nigeriaanse roots is een product van Arsenal. Ondanks zijn lengte en kracht heeft hij toch goeie voeten. Ook niet vies van een stevig afstandsschot.

3. Ahmed El Messaoudi: Centrale verdediger bij Lierse met voetballend vermogen. Speelt bij de Belgische U19 en moet zich na de blessure van Swinkels nog meer profileren als de verdedigingsleider op het Lisp.

4. Nikola Storm: Door Preud’homme meteen in de basis gedropt op de openingsspeeldag. Club Brugge wil eigen jeugd meer kansen geven. Na de ontdekking van Engels en Mechele vorig seizoen, moet Storm dit jaar de nieuwe revelatie van Jan Breydel worden.

5. Anice Badri: Wel al 23, maar toch een nobele onbekende en meteen aan het kanon op bezoek bij de landskampioen. Bij Moeskroen zijn er met Dingomé, Michel en Diaby nog andere namen die in deze lijst konden staan.

6. Wanderson: Een ware gesel tegen Oostende. Mocht vorig jaar al regelmatig opdraven, maar lijkt deze zomer toch vooruitgang te hebben geboekt. De flukse winger van Lierse is altijd goed voor een paar knappe passeerbewegingen.

7. Yarouba Cissako: Zijn naam uitspreken alleen al maakt je vrolijk. De Franse rechtsachter moet bij Zulte-Waregem Davy De Fauw doen vergeten, al moet hij voorlopig 2 weken aan de kant blijven met een blessure. Nog steeds eigendom van AS Monaco en Frans jeugdinternational.

8. Jason Adesanya: Niet goed genoeg voor Lierse, maar in Mechelen geloven ze rotsvast in de jonge Belg. Hij dankte voor het vertrouwen met een doelpunt en lijkt zich te gaan bewijzen op het hoogste niveau.

9. Yannis Mbombo: Yannis Mbombo Lokwa om precies te zijn. De Belg met Congolese roots is een talentvolle aanvaller die dit seizoen zijn minuten gaat krijgen. Zeker met het nakende vertrek van Ezekiel moet Mbombo zijn kans kunnen grijpen.

10. Zizo: Officiëel heet de Egyptenaar Ahmed Sayed. De 18-jarige middenvelder komt uit de Académie Jean-Marc Guillou en mocht meteen starten tegen Oostende. Volgens insiders een enorm talent. Zizo moet de Zizou van het Lisp worden.

Spelers als Raman, Acheampong, Walsh, Gerkens, Schrijvers en Bongonda haalden de selectie niet omdat ze al iets bekender zijn, maar ook zij moeten dit jaar écht doorbreken. Voorts zouden ook jongens als Glenn Claes niet misstaan in het rijtje. Keuze te over dus, een teken dat onze competitie bulkt van het talent.

(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties