Ceulemans analyseert windstilte Club Brugge: "Zomermercato steeds minder belangrijk"

Ceulemans analyseert windstilte Club Brugge: "Zomermercato steeds minder belangrijk"
Foto: © Photonews

Vincent Mannaert verklaarde vandaag in de krant dat Club Brugge niet onmiddellijk nood heeft aan versterkingen. En clubicoon Jan Ceulemans geeft hem gelijk, al is het wel om andere redenen dan diegene die Mannaert uitspreekt (maar misschien wel denkt).

Door Johan Walckiers

Club Brugge heeft - behalve tegen Bröndby - nog geen flukse prestaties op de mat gelegd. "Maar ze winnen wel elke match en hebben nog geen goal geïncasseerd. Dus verdedigend en organisatorisch zit het wel goed", vindt Sterke Jan bij Voetbalkrant.com. "Al mocht het voor mij ook iets meer zijn. Je weet wel dat ze tegen kleinere ploegen gespeeld hebben en dat die altijd met een serieuze organisatie tegen topploegen komen spelen. Momenteel zijn enkel de punten belangrijk. En ze mogen zelfs links of rechts iets verliezen..."

Als Odjidja of Lestienne vertrekken, zou ik toch een vervanger gaan halen

Want daarmee spelen de bestuurders van elke topclub in hun hoofd: met Nieuwjaar valt er nog heel wat recht te trekken. "En daarin heeft Mannaert gelijk. Tegenover de concurrenten is Brugge niet verzwakt. De rest is afgevlakt door transfers en moet meer naar de transfermarkt kijken. Als Odjidja of Lestienne vertrekken, zou ik toch een vervanger gaan halen, maar zolang kijkt Club de kat wel uit de boom."

De serieuze zaken beginnen immers maar in januari. "De zomermercato wordt steeds minder belangrijk. Trainers willen wel met een volledige kern aan het seizoen beginnen, maar het bestuur heeft meer tijd. "We kunnen het wel rechttrekken in de winter", wordt er gedacht. Dat is natuurlijk nefast voor onze competitie. Maar ja, dat is het systeem van de play-offs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties