Rivaliserende coaches zijn het eens: "Respect voor beslissing Van Buyten"

Rivaliserende coaches zijn het eens: "Respect voor beslissing Van Buyten"
Foto: © photonews

Daniel Van Buyten gaf er deze week de brui aan als voetballer. Na een mooie carrière hield hij het voor bekeken ondanks interesse van Anderlecht. Zowel Michel Preud'homme als Besnik Hasi begrijpen zijn beslissing.

Preud'homme wou de verdediger dan zelf niet naar Brugge halen, maar hij gaf er toch zijn mening over. "Ik begrijp hem. Hij heeft een schitterende carrière gehad en kan stoppen met een goed gevoel. Hij heeft in het verleden genoeg kritiek gehad. En stel dat hij binnen twee maanden een fout maakt en dat hij daar dan weer op afgerekend wordt? Dat heeft hij allemaal niet meer nodig."

Besnik Hasi was dan weer ontgoocheld, maar begreep hem ook, al was het om andere redenen. "Daniel heeft naar zijn lichaam geluisterd en dat zei hem dat hij niet meer top was", aldus de Kosovaar. "Hij wil niks half doen en dat respecteren wij. Hij twijfelde lang en ik heb met hem gepraat ja. Maar een speler met zo'n ervaring kan je niet overhalen, daar kan je alleen je plan bij uitleggen. Laten weten hoe wij werken en wat zijn rol op en naast het veld geweest zou zijn. Hij was wel geïnteresseerd, maar het was wat op denk ik. Hij kon veel verliezen. Na twee maand had hij met een zware blessure ook afscheid in mineur kunnen nemen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties