Reportage Superfan: "Het is kermis in mijn dorp, maar vandaag ben ik liever hier"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Superfan: "Het is kermis in mijn dorp, maar vandaag ben ik liever hier"
Foto: © SC

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Het was vanmiddag over de koppen lopen aan de zeedijk in Oostende. De Rode Duivels hielden er hun eerste familiedag en het werd meteen een schot in de roos. Veel gezinnen met kinderen stonden urenlang in de rij voor een handtekening van hun helden.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Oostende

Ook Rudy Bogaert was van de partij. De man uit Wetteren doste zich samen met zijn hondje Cosmo feestelijk uit voor de gelegenheid. "Het is kermis in mijn dorp, maar ik ben vandaag liever hier. Ik was er ook bij in Brazilië, dat was geweldig." Hij vond de laatste wedstrijd tegen Argentinië wel een fikse teleurstelling.

"Ze hebben die match te licht opgepakt, volgens mij." Goeie hoop voor het EK in Frankrijk koestert hij wel. "Ik denk dat ze een daar een goeie kans maken op de finale." Rudy hoopte op een memorabele foto, maar had pech. "Ik wilde met mijn hondje en Kompany op de foto, maar er is te veel volk."

Er is wel wat veel volk

Volk was er inderdaad genoeg, hier in Oostende. Velen stonden uren in de rij bij de handtekeningensessie en ook voor het podium bekeken heel wat fans de ploegvoorstelling waar ook Daniel Van Buyten nog een laatste keer afscheid kwam nemen.

Ook de familie Bekaert stond erg lang in de rij. "Onze favoriet is Thibaut Courtois. We staan al een hele tijd in de rij, maar we zullen niet meer aan een handtekening geraken. Er is iets te veel volk, het is wel jammer voor de kinderen." Die konden zich op de training wel vergapen aan de kunsten van de Rode Duivels.

"Wie de beste was? Origi, hij heeft erg veel goals gemaakt." Ook Laurent Ciman viel in de smaak. "Die zijn omhaal! Die moest je gezien hebben!" De familiedag werd dus een groot succes. De hype is duidelijk nog lang niet voorbij. In Frankrijk zullen gelukkig meer supporters de Duivels aan het werk kunnen zien. Dat er veel de overstap zullen maken, werd vandaag duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties