Cofidis Cup revisited: het parcours van Sporting Lokeren 2013-2014

Cofidis Cup revisited: het parcours van Sporting Lokeren 2013-2014
Foto: © Photonews

Vanavond maken de eersteklassers hun opwachting in de Beker van België. Sporting Lokeren ontvangt St. Eloois Winkel. De Oost-Vlamingen zullen vanavond wel eens terugdenken aan vorig seizoen. Hoe zag hun bekerparcours er destijds ook alweer uit?

Door Cédric De Volder

Sporting Lokeren won vorig seizoen de Beker van België. Op de Heizel werd Zulte Waregem verslagen met het kleinste verschil na een kopbaldoelpunt van Alexander Scholz. Maar hoe verliep die lastige weg naar Brussel voor de Oost-Vlamingen. Voetbalkrant.com dook eventjes in de archieven.

Met moeite voorbij tweedeklasser

In de zestiende finales - de ronde die dus ook vanavond wordt afgetrapt - had Sporting Lokeren het helemaal niet onder de markt op het veld van Verboedering Geel. De blauwhemden waren op dat moment dan wel een klein broertje in tweede klasse, maar hielden de Oost-Vlamingen aardig aan de praat. De wedstrijd had ook een zwart randje: er vielen namelijk ook relletjes te betreuren.

De Wase Clasico

In de achtste finales stond er meteen een Wase Clasico op het programma. Lokeren trad dan wel aan in de Freethiel van Waasland-Beveren, maar de troepen van Peter Maes konden bij wijze van opwarming met de fiets naar het stadion peddelen. In het Waasland staat zo'n derby telkenmale garant voor een strijd op leven en dood. Het was voor Lokeren dan ook extra leuk om hun rivalen uit de Beker te knikkeren. Voor de volledigheid: het scorebord wees na negentig minuten een 1-3-overwinning aan.

Lastige avond in het Kuipje

Vanaf de kwartfinales staan er natuurlijk heen-en terugwedstrijden op het programma. Lokeren trok eerst naar Het Kuipje van KVC Westerlo. Leuk detail: een ronde eerder eindigde het bekeravontuur van RSC Anderlecht in het gezellige stadion van de Kemphanen. De promovendus van tegenwoordig was er zelfs de betere ploeg, maar Lokeren trok met een 0-1-overwinning in de sportzak naar huis. Op Daknam werd de klus eenvoudig geklaard, 4-2.

Met strafschoppen voorbij Oostende

Ondertussen droomde Marc Coucke met zijn Kustboys al van de Heizel en een ticketje voor de Europa League. En het moet gezegd: KV Oostende was er heel dichtbij. De heen- en terugwedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel en een strafschoppenserie zorgde voor de beslissing. In het Albertpark kregen we destijds geen thriller zoals gisterenavond op Anfield, maar Lokeren moest toch negen ballen voorbij Didier Ovono trappen.

Feestje op de Heizel

Vervolgens werd - zoals hierboven al vernoemd - Zulte Waregem verslagen met het kleinste verschil. We herinneren ons echter zelf ook nog dat die finale echt wel alle kanten opkon. Een doelpunt van Jens Naessens werd afgekeurd, Giogios Galitsios mikte op het doelhout,... Uiteindelijk pakte Lokeren voor de tweede keer in drie jaar de Cofidis Cup mee naar huis. Komt er ook een derde trofee op de schouw van Roger Lambrecht?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties