Protest tegen Red Bull houdt aan

Protest tegen Red Bull houdt aan
Foto: © SC

Megabedrijf Red Bull wil de voetbalwereld veroveren en heeft daar het nodige geld voor uitgetrokken. In Duitsland wordt dat door traditieclubs echter niet gesmaakt. Dit weekend waren er opnieuw protesten, ditmaal van het unieke soort.

De filosofie van Red Bull is om in alle populaire sporten de besten te vertegenwoordigen. Het is een vorm van reclame waarbij het energiedrankje met winnaars en succes wordt geassocieerd, wat dan weer tot een verhoogde omzet moet leiden. Sebastian Vettel werd al wereldkampioen in de F1, nu wil men ook de voetbalwereld helemaal op zijn kop zetten. 

In het Duitse voetbal zijn er echter felle tegenkantingen tegen RB Leipzig. De Duitse reglementen verbieden dat een commercieel bedrijf zijn naam leent aan een club en officieel heet de club dan ook Rasenballsport Leipzig in plaats van Red Bull Leipzig, maar iedereen weet wat de RB moet betekenen.

Stil Protest

RB Leipzig wordt echter gehaat door de supporters van traditieclubs in de tweede Bundesliga, die zich verenigen tegen de energiedrank. RB doet het dan wel uitstekend, de acties liegen er niet om.

Zo was er tegen Union Berlin een kwartier stilte vanwege de tegenstander. Daarna gooiden ze confetti het stadion in en maakten ze 'als vanouds' kabaal de hele match. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties