Gedoz heeft al iets van de wereld gezien: "Ik had mijn vader beloofd zijn droom waar te maken"

Gedoz heeft al iets van de wereld gezien: "Ik had mijn vader beloofd zijn droom waar te maken"
Foto: © photonews

Felipe Gedoz is een globetrotter. Op zijn 21ste is hij al in drie continenten gaan voetballen. Bij Club Brugge heeft hij onmiddellijk een plaatsje in de ploeg van MPH veroverd, maar in Het Nieuwsblad doet hij zijn bizarre voetbalverleden eens uit de doeken.

Gedoz voetbalde eerst bij Juventude. "Ik verhuisde op mijn elfde naar de jeugdopleiding van Juventude, weg van het ouderlijke huis. Ik ­verbleef er twee jaar. Op mijn dertiende kreeg ik de vraag of ik geen zin had om met een ­selectie van een zes Brazilianen naar Qatar te gaan. Je moet weten: mijn vader was ook voetballer", aldus Gedoz in de krant. 

Djalma de Conceiçao, zijn vader, wou zelf ook prof worden, maar schopte het niet verder dan de jeugd van Juventude. "Ooit kreeg hij de kans om een tornooi in Afrika te spelen, maar hij moest verstek laten gaan wegens een knieblessure. Ik had hem beloofd dat ik zijn droom om profvoetballer te worden voor hem zou verwezenlijken. Dus toen die vraag kwam – mijn moeder zag het niet zitten – zei ik volmondig ja. Ik verbleef een vijftal maanden in Doha en speelde er vriendschappelijke matchen, onder meer tegen Tottenham."

Uiteindelijk moest hij er vertrekken. "Misschien omdat ik nog zo jong was? Ik huilde bij mijn vertrek. Want ik wilde er blijven om de belofte aan mijn vader waar te maken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties