Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Champions League?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Het rapport: hoe deden onze landgenoten het in de Champions League?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vijf Belgen kwamen gisteravond in actie in de Champions League. Onze landgenoten kenden daarin wisselend succes. Radja Nainggolan trok alvast zijn uitstekende vorm door in Manchester.

Nainggolan beslissend, Kompany ongelukkig

Na het verlies bij Bayern München moesten Vincent Kompany en Manchester City vol aan de bak tegen AS Roma. De Romeinen van Radja Nainggolan wonnen immers ruim (5-1!) op de eerste speeldag van CSKA Moskou. Het leek alvast goed te beginnen voor Kompany en co. Agüero mocht al na luttele minuten The Blue Moon van op de strafschopstip op voorsprong brengen. 

Nog voor de koffie maakte Totti die goal ongedaan. Nainggolan zette hem knap alleen voor Hart. Kompany liet de Italiaan in zijn rug lopen. De ene Belg teleurgesteld, de andere tevreden. City heeft na twee wedstrijden één punt, Roma telt er vier.

Hazard en Courtois laten Sporting verweesd achter

Sporting Lissabon speelde gisteren zeker niet slecht tegen Chelsea, maar had pech bij de afwerking. Het schoot 15 keer richting doel, maar vond maar vier keer het kader. Courtois was foutloos op die pogingen en hield de nul. Eden Hazard pakte een gele kaart en werd vlak voor tijd gewisseld.

Hazard kende een degelijke dag. Een wereldprestatie was het niet van de vinnige middenvelder, maar hij kon enkele assists bijschrijven hadden zijn teamgenoten beter afgewerkt. Vooral Schürrle had moeten scoren op een uitstekende voorzet van Hazard.

Pardo houdt Ajax in bedwang

Ajax Amsterdam geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen APOEL. De prestatie van Urko Pardo had daar iets mee te zien. Toch mocht hij zich al snel omdraaien. Hij redde eerst nog fantastisch de poging van Schöne, maar Andersen was goed gevolgd. Daarna liet hij zich niet meer passeren. Nogmaals Schöne en Sigthorsson geraakten niet voorbij de Belgisch-Spaanse goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties