Road to France: Zweden wint eindelijk, Litouwen is maximum kwijt

Road to France: Zweden wint eindelijk, Litouwen is maximum kwijt
Foto: © SC

De Zweden hebben eindelijk reden tot juichen. Het land van Zlatan won met 2-0 van het nietige Liechtenstein. Litouwen is dan weer zijn maximum kwijt.

Zweden - Liechtenstein 2-0

In groep G had Zweden na twee gelijke spelen dringend eens een overwinning nodig. Tegen het nietige Liechtenstein lukte dat uiteindelijk ook. Held van de avond was Durmaz. Hij was - als u het zich nog kan herinneren - ook tegen de Rode Duivels eind mei een van de betere spelers.

Voor rust gaf Durmaz de 1-0 op een presenteerblaadje bij Zengin, net na de koffie verdubbelde hij zelf de voorsprong. Met 5 op 9 spelen de Zweden - die het ook vandaag zonder Zlatan moesten doen - terug mee in de poule. Oostenrijk leidt de dans met 7 punten, Rusland en Zweden hebben er 5 en Montenegro nu vier.

Litouwen - Slovenië 0-2

Litouwen was tot op heden de grote verrassing in groep E. Qua punten dan toch: het stond naast Engeland op kop in de poule. Maar het had enkel al tegen de "zwakke broertjes" van de poule gespeeld. 

Novakovic deed de dromen van de Litouwers in vijf minuten teniet. Hij maakte twee doelpunten en zet de Slovenen zo naast Litouwen in de stand met 6 op 9. Engeland is de enige leider met 9 op 9.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties