Bosnië - België: de rapporten van onze Rode Duivels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 88 reacties
Bosnië - België: de rapporten van onze Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen dan vanavond wel niet in Bosnië-Herzegovina, maar eigenlijk speelden onze landgenoten een goede partij. Eden Hazard was weergaloos, Thibaut Courtois wederom belangrijk. Hoe deden de anderen het?

THIBAUT COURTOIS (7) was kansloos bij het doelpunt van Edin Dzeko. De doelman schudde een sublieme save uit zijn handschoenen bij een kopstoot van diezelfde aanvaller. Verder betrouwbaar zoals altijd.

TOBY ALDERWEIRELD (7) kreeg van Marc Wilmots wellicht de taak om hoog te voetballen, maar verwaarloosde daardoor bij momenten zijn defensieve taken. Al zorgde hij natuurlijk met zijn kilometers voor de Belgische assist.

VINCENT KOMPANY (7) was ook in Bilino Polje de absolute leider van de defensie. Vooral voor de koffie was het hoofd, been, schouder of oor van de aanvoerder meer dan noodzakelijk. Bij een 1-1-tussenstand redde hij overigens de meubelen.

NICOLAS LOMBAERTS (7) heeft zijn wedstrijd gespeeld. De verdediger was eigenlijk op geen foutje te betrappen en bewees opnieuw dat hij zijn plaats heeft in het hart van de Belgische verdediging. 

JAN VERTONGHEN (7) speelde zoals altijd zijn wedstrijd. Aanvallend was het goed, verdedigend amper problemen. De speler van Tottenham Hotspur kon Edin Dzeko als dichtste man dan wel niet van een doelpunt houden, maar eigenlijk was de aanvaller ook zijn verantwoordelijkheid niet.

STEVEN DEFOUR (7) had het in de openingsminuten lastig om zijn draai te vinden op het middenveld, maar maakte dat ruimschoots goed met zijn vechtersmentaliteit. Laat ons het zo zeggen: bij een pitbull moet het niet altijd mooi zijn.

RADJA NAINGGOLAN (7) liet Miralem Pjanic – nochtans zijn ploegmaat bij AS Roma – veel te gemakkelijk voorzetten bij het Bosnische doelpunt. Nainggolan maakte het foutje dan wel goed door zelf te scoren. Op die manier krikt hij meteen zijn puntentotaal op.

KEVIN DE BRUYNE (6) had het lastig tegen de fysiek sterke Bosniërs. De voormalige sterkhouder van KRC Genk kreeg dan wel enkele kansjes, maar had te veel tijd nodig om te besluiten.

DIVOCK ORIGI (6) begon heel goed en dreigend aan de wedstrijd, maar deemsterde vervolgens een beetje weg. Origi was eigenlijk te weinig aanwezig in de wedstrijd.

EDEN HAZARD (9) beschrijven in één woord? Hazardiaans! De dribbelkont was werkelijk overal en speelde de Bosniërs bij momenten op een hoopje. De Italiaanse scheidsrechter greep bij momenten te weinig naar zijn fluit, waardoor de blauwhemden Hazard vooralf foutief afstopten.

ROMELU LUKAKU (5) beleefde niet zijn beste avond in het shirt van de nationale ploeg. De aanvaller van Everton kreeg enkele kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Bovendien stond hij bij momenten tegen zichzelf te voetballen. Misschien té ijverig om zich te tonen?

DRIES MERTENS (6) kwam iets voor het uur Romelu Lukaku verlossen. De vinnige flankaanvaller vond aanvankelijk moeilijk zijn draai, maar had vervolgens nog enkele leuke acties in huis.

MAROUANE FELLAINI (/) kwam een dikke tien minuten voor affluiten Steven Defour aflossen. De middenvelder van Manchester United kon niet meer degelijk worden beoordeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties