Reactie Alderweireld trok offensief meer dan zijn streng: "Blij dat ik dit aan België kon laten zien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Alderweireld trok offensief meer dan zijn streng: "Blij dat ik dit aan België kon laten zien"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische vleugelverdedigers speelden in het gelijkspel in en tegen Bosnië & Herzegovina erg hoog. In het bijzonder Toby Alderweireld. De man van Southampton zorgde voor de mooie assist voor de gelijkmaker van Nainggolan.

Sander De Graeve in Zenica

De assist kwam er na een lang uitgesponnen actie van de rechtsback. "Ik twijfelde eerst om hem met rechts voor te zetten, maar ik zag dat de back de bal kon blokken. Ik kapte dus terug en wou dan met links voorzetten, maar toen zag ik Kevin komen en wachtte ik af.” Uiteindelijk vond hij Nainggolan met een erg mooie pas.

“Ik zag hem in mijn ooghoek en ik speelde die bal zodat de tegenstanders er net niet bij kwamen.” Zo'n pas verwachten we eerlijk gezegd meer van de voet van een Hazard. Alderweireld toonde zijn offensieve kwaliteiten. “Ik weet dat ik het kan en ik ben blij dat ik dat aan België kan tonen. Het is mijn tweede assist op rij. Ik kan me meer offensief uitleven en zo kunnen Eden, Divock en Kevin ook meer vrijheid krijgen.”

Die aanvallende ingesteldheid heeft defensief consequenties. Op de flank hadden de Rode Duivels het in de eerste helft niet onder de markt. “Ze liepen heel slim. Die linksbuiten kwam ook steeds naar binnen en hij was veel gevaarlijker dan die linksback. Ik moest hem dus wel volgen. Je moet altijd de binnenste man dekken.” Ook bij de tegengoal kwam de bal van de rechterflank van de Belgen. “Ik kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn.”

Er zat volgens Alderweireld meer in. "We hadden meer met die ruimtes kunnen doen. Als je kan counteren met zoveel man voor de bal, moet je dodelijker zijn." Toch is hij niet helemaal ontevreden. "Een match op Bosnië is altijd moeilijk." Hij haalde er ook even het gunstige klassement bij. "Zij hebben twee op negen, wij vier op zes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties