"Bij boksen hadden we gewonnen op punten"

"Bij boksen hadden we gewonnen op punten"
Foto: © Photonews

Gisteren gehoord na de wedstrijd: 'Als België zijnde mag je toch nooit tevreden zijn met een punt tegen Bosnië?' Het tekent het beeld dat er heerst over de nationale ploeg, want de bondscoach was wel blij met een punt tegen wat waarschijnlijk de sterkste tegenstander van de hoop is.

Wilmots kon leven met het gelijkspel tegen Bosnië. Een punt is immers niet zo slecht achteraf gezien. "We hadden het eerste kwartier drie goeie kansen. Als we dan scoren, werd het heel wat makkelijker. Zij doen dat wel bij hun eerste kans en dat maakt het voor hen veel aangenamer voetballen. Bij de rust heb ik gezegd dat niet iedereen naar voor moest trekken. Rustig blijven en de kansen zouden wel komen. Het enige wat beter kon, was de tegenaanval. Daar hebben we een paar slechte keuzes gemaakt om de match af te maken."

Maar al bij al moest België niet klagen. "Een punt bij een rechtstreekse concurrent is nooit slecht. Wij hebben 4 op 6, zij 2 op 9. Als we winnen tegen Wales staan we al heel sterk om het EK te halen. Trouwens, als dit boksen was geweest, hadden we gewonnen op punten", lachte Wilmots. "De ploeg zette weer een stap vooruit. Niet zo lang geleden verloren we hier kansloos. De verdediging gaf weinig weg. Lombaerts en Kompany wonnen heel wat duels. Er is een constante."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties