Wilmots licht toe: "Met deze opstelling konden we diepgang maken"

Wilmots licht toe: "Met deze opstelling konden we diepgang maken"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots verbaasde iedereen gisteren met zijn opstelling tegen de Bosniërs. Al bracht hij maar twee wijzigingen aan, het systeem dat hij zo graag hanteert, werd ook aangepast. En dat zijn we niet gewoon van onze bondscoach.

Manuel Gonzalez in Zenica

Zowel Origi als Lukaku aan de aftrap brengen, was iets wat de waarnemers niet verwacht hadden. Divock werd naar de flank gestuurd en Romelu moest het centraal zien op te lossen. Veel had te maken met de onbeschikbaarheid van Nacer Chadli. "Zijn enkel was geblokkeerd. We deden 's ochtends nog een test, maar wilden geen risico nemen. Ik zocht naar een speler met een gelijkaardig profiel en Origi kan dat. Hij speelde bij Lille ook op de flank."

"Lukaku kon de ruimte dan benutten en met zijn kracht het verschil maken. Daarachter stonden drie creatieve spelers. Met deze opstelling kon er diepgang gemaakt worden. Na een uur wilde ik dan verse krachten inbrengen", aldus Wilmots.

Hazard centraal?

Dat Lukaku een ongelukkige match speelde, werd door de bondscoach genuanceerd. "Hij heeft een paar goeie kansen gehad, die door de doelman gered werden. Als hij die scoort, spreekt iedereen van een geweldige match", vond Wilmots die zijn drie creatievelingen veel speelruimte gaf. "Ze kunnen afwisselen. Eden kan ook gevaarlijk zijn centraal. Enkel bij balverlies hebben ze een vaste plaats. Voor de rest hebben ze veel vrijheid en zo kan je voor verrassingen zorgen. De tegenstander weet nooit waar ze zijn: ze gaan van links naar rechts."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties