Zenit komt opnieuw niet verder dan gelijkspel

Caroline Tonnelier

Net als op de vorige speeldag is Zenit Sint-Petersburg vandaag niet verder geraakt dan een gelijkspel. Tegen Krasnodar moest de ploeg van Villas-Boas zelfs een 2-0 achterstand goed maken.

Geen Belgen aan de aftrap in Krasnodar: zowel Witsel als Lombaerts startten op de bank. Beide Rode Duivels kregen in de tweede helft wel een invalbeurt. Na een kwart wedstrijd keek de fiere koploper toch wel verrassend tegen een 2-0 achterstand aan. De doelpunten kwamen op naam van Sigurdsson en Mamaev.

Zenit slaagde er nog in de eerste helft in de aansluitingstreffer aan te tekenen. Javi Garcia zorgde ervoor dat alles opnieuw mogelijk was. Op het uur bracht Hulk zijn ploeg terug op gelijke hoogte. Daar bleef het echter bij, waardoor Zenit net als tegen Spartak dus opnieuw puntenverlies lijdt. Witsel en co blijven aan de leiding, maar zien CSKA naderen tot op twee punten. De ploeg uit Moskou won eerder vandaag met zware 6-0 cijfers van Kuban Krasnodar.