Goed nieuws voor Dury: geen straf voor Mendy

Goed nieuws voor Dury: geen straf voor Mendy
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Formose Mendy kreeg gisteren een rode kaart in de slotfase tegen KV Mechelen. Goed nieuws: de verdediger zal geen verdere straf krijgen, het Bondsparket vindt de uitsluiting voldoende.

Door Aernout Van Lindt

Formose Mendy ging met een hoge voet vooruit door op Mats Rits, maar had 100% de bal. Toch oordeelde Delferière dat de fout voldoende was voor een uitsluiting.

Het Bondsparket volgt die redenering in de zin dat het een fout was die "de fysieke integretiteit van de tegenstander in gevaar kon brengen", maar besluit geen verdere vervolging te vragen.

Sterke man-op-manverdediger

Dat is toch een beetje goed nieuws voor Francky Dury, die de verdediger dus ook vrijdag zeker kan gebruiken tegen Racing Genk. "We krijgen een rode kaart die er geen was", liet hij zich ontvallen. "Hij is een sterke man-op-manverdediger en die rode kaart was echt jammer voor hem.

Het duo D'Haene - Mendy kan dus voorlopig blijven staan: "Ik hoop dat hij tegen Genk kan spelen, want ik vond wel dat hij zijn match speelde", was de aanvoerder daarover gisteren na de match in Mechelen al duidelijk. Ook al moet D'Haene dan zelf tegen zijn voet spelen als linker centrale verdediger: "Het viel wel mee, ik vond dat het vrij goed ging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties