PSV met tien man voorbij Den Haag

Jeroen Evens
| 1 reacties
PSV met tien man voorbij Den Haag
Foto: © photonews

In de laatste wedstrijd op op zaterdag in de Eredivisie ontving PSV vanavond het elftal uit Den Haag. Ajax won eerder op de dag met overtuigende cijfers van nieuwkomer Dordrecht, dus de troepen van Phillip Cocu konden maar beter winnen om hun voorsprong op de Amsterdammers intact te houden.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum keerde na enkele weken afwezigheid vanwege fysieke problemen terug in de basis. Daardoor moest Adam Maher, de middenvelder die dit seizoen al zes keer scoorde, op de bank beginnen. De wedstrijd begon met vijf minuten vertraging omdat een kapot net gerepareerd moest worden.

PSV begon goed aan de partij. Memphis Depay, de spits die dit seizoen al zes keer scoorde in evenveel competitiewedstrijden, kwam in een kansrijke positie, maar werd te ver naade hoek gedreven door ADO-keeper Hansen. Depay let zich vervolgens opzichtig vallen in een poging een strafschop te versieren, zonder resultaat. Een minuut later eiste Depay opnieuw een hoofdrol op. De spits haalt snoeihard uit, maar de bal spat uiteen op de lat. Maar toen kreeg PSV op korte tijd twee opdoffers te incasseren. Jetro Willems moest naar de kant na een knie tegen zijn hoofd te krijgen, en Jorrit Hendrix kreeg zijn tweede kaart waardoor PSV met tien man op zoek moest naar de zege. De Eindhovenaars leken van slag, maar herpakten zich toch net voor rust. Wijnaldum kwam opduiken voor Hansen maar tikte de bal in de blessuretijd van de eerste helft op de paal. Zo bleef de ruststand scoreloos.

Het elftal van Phillip Cocu startte furieus aan de tweede helft. Na vier minuten zorgde een vrijstaande Depay op voorzet van Narsingh voor de openingstreffer. Het is al de zevende treffer van Depay dit seizoen. Diezelfde Depay liet zich nogmaals opmerken enkele minuten later met een hard schot vanop 18 meter, maar de bal gaat naast. PSV kwam in het vervolg van de wedstrijd met tien man niet meer in de problemen tegen een onmondig Den Haag, waarvan topschutter Kramer zich niet kon laten opmerken. Zo won PSV met het kleinste verschil, en blijft zo de Eredivisie aanvoeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties