Maes moet puzzelen door schorsing Vanaken: "Leye en Dutra voorin"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Maes moet puzzelen door schorsing Vanaken: "Leye en Dutra voorin"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie Sporting Lokeren zegt, zegt sinds anderhalf jaar ook Hans Vanaken. De lange middenvelder is dé draaischijf bij de Waaslanders. Morgen moeten de troepen van Peter Maes het zonder hem doen. Vanaken is geschorst, Maes moest dus stevig aan het puzzelen.

Sander De Graeve in Lokeren

Het komt immers niet vaak voor dat Hans Vanaken een wedstrijd mist. “We zijn nog niet vaak in deze situatie beland”, geeft Peter Maes aan op de persconferentie. “Tot nu toe is Hans amper geblesseerd of onbeschikbaar geweest.” De oefenmeester van Lokeren moest dus naar oplossingen zoeken.

Het wordt koffiedik kijken

“We zullen op een andere manier, in een ander concept spelen. Met iemand anders in zijn plaats hopen we ook het rendement te brengen om het een team als Trabzonspor moeilijk te maken. Het is wel koffiedik kijken aangezien we dit nog niet vaak meemaakten.”

Lokeren zal dus niet in de gebruikelijke opstelling het veld betreden morgen. Over wie de rol van Vanaken moet opvangen, wou Peter Maes het nog niet hebben. Al lichte hij wel een tipje van de sluier op. “Mbaye Leye en Junior Dutra zullen starten voorin. Dat was ook de reden waarom ze samen aan de aftrap stonden in Anderlecht.”

Een speler als Hans Vanaken vervang je niet zomaar, maar Maes heeft vertrouwen in zijn team. “Hans komt vaak in de bal en eist veel ballen op. Zo hebben we maar één speler. Bij Lokeren gaan we altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. De andere jongens moeten tonen dat we het op dit niveau ook zonder Hans Vanaken moeten kunnen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties