Zenit laat punten liggen tegen Terek Grozny

Jeroen Evens

Zenit Sint Petersburg heeft vandaag nagelaten de drie punten te pakken van Terek Grozny. De ploeg uit de Tsjetsjeense hoofdstad wint zo op bezoek bij de leider, en schuift op naar de derde plaats.

Geen verrassingen in de opstelling van Zenit: zowel Lombaerts als Witsel startten aan de partij. De twee Belgen zagen hun ploeg na 17 minuten al op achterstand komen, dankzij een goal van Ailton.  Nog voor rust kreeg Zenit dé ideale mogelijkheid om langszij te komen, maar Hulk mistte een strafschop.

Na rust kwam de nummer 1 uit de Russische competitie al snel op een 0-2 achterstand te staan. Het was wederom de Braziliaan Ailton die scoorde voor de Tsjetsjenen. Vijf minuten later zorgde Lebedenko er voor dat Grozny zelfs met drie doelpunten uitliep.

Villas-Boas had er genoeg van en haalde Kerzhakov en Garcia er af voor Ryazantsev en Rondon. Nog geen minuut na zijn wissel kon die eerste al onmiddellijk milderen tot 1-3, maar verder kwam Zenit niet. Witsel en co dropen teleurgesteld af, maar in de stand blijven ze wel autoritair leider.